U potrazi za biserom Tihog okeana by PF

NOVI, AUTORSKI WELLNESS RITUAL koji se eksluzivno primenjuje u KRALJEVIM ČARDACIMA SPA na Kopaoniku

Masaža toplim  školjkama

Prugaste tigraste školjke, vrsta codakia tigerina, skupljaju  se na Filipinima. Nakon što se meso iskoristi za ishranu  (posebno je ukusno i autentično) školjke se  bruse i poliraju kako bi se koristile u masaži. Za sam tretman može se koristiti jedna ili više školjki. Uz svaku školjku idu i specijalno kreirana punjenja koja se sastoje od kesice sa vulkanskim pepelom i posebnom tečnošću koja je napravljena od morske vode, algi prirodnih aktivatora. Nakon što se u školjku ubaci kesica sa prahom i nalije aktivator, zatvara se silikonskim čepom koji je njen sastavni deo . Nakon kratkog vremena školjka postiše visoku temperaturu i zato se kroz obuku pažljivo prolazi kroz proces njenog korišćenja  kako bi se toplota ravnomerno odavala.  Toplotu zadržava duže od 90 minuta što je dovoljno za jedan kompletan wellness ritual ili dva –tri parcijalna tretmana.

S obzirom na to da se primenjuje toplotna procedura i da se koža otvara za sve što na nju nanesemo, važno je da preparati budu isključivo prirodnog porekla. Terapeut u ovom tretmanu može da koristi znanja aromaterapije,koja izuzetno prija i ostavlja nezaboravne utiske i efekte.

U POTRAZI ZA BISEROM TIHOG OKEANA  je ritual koji ima izuzetan anti stres efekat, toplota opušta napete mišiće tela , zglobove, regeneriše kompletan organizam.

Tretman ima izuzetan detoksifikacioni efekat, i zahvaljujući limfnoj drenaži koja je sastavni deo masaže oslobadja višak zadržane vode u medjućelijskom prostoru, pokreće izbacivanje slobodnih radikala iz tela.

Kao i svaki tretman u kome je primenjena toplota i u ovom slučaju se ubrzava cirkulacija i oksigenacija na ćelijskom nivou. Regeneriše i telo,um i dušu…

Izuzetan efekat vidi se i na koži u smislu poboljšanja turgora ( zategnutosti) jer prirodne školjke iz sebe u toku masaže oslobadjaju jone minerala.

Tople školjke imaju izuzetne efekte i od velike su pomoći terapeutu ukoliko ih koristi u sklopu terapeutskih masaža.

Ne slažem se da tople filipinske školjke mogu da zamene lepotu i lekovitost , elektromagnetni potencijal vulkanskog kamenja koje je na svoj način čarobno u wellness i spa progrsmu. Svakako, ovo je poseban ritual i samo sa svojim ličnim iskustvom možete imati svoj stav o njemu.

Photo:
TATJANA LUKOVIĆ

Emisija BUĐENJE SA JULIJOM

Emisija BUĐENJE SA JULIJOM

TV SONCEMakedonija Emisija BUĐENJE SA JULIJOM i divan, inspirativan, jako slojevit i iskren intervju našeg Peđe.

Sertifikat za MASSAGE WELLNESS & BEAUTY EDUCATION

Sertifikat za MASSAGE WELLNESS & BEAUTY EDUCATION

Svetska akreditacija za Wellness Akademy Peđa Filipović i sertifikat za MASSAGE WELLNESS & BEAUTY EDUCATION uručeni su od strane SPA WELLNESS & BEAUTY COSMETOLOGY ASSOCIATION WORLDWIDE za nastupajući period od 13.04.2024. do 13.04.2026.

Novi ciklus predavanja uskoro kreće. Upis je u toku!

Novi ciklus predavanja uskoro kreće. Upis je u toku!

BEOGRAD - ŠKOLA MASAŽE PROFESSIONAL Resavska 78 Novi ciklus predavanja uskoro kreće. Upis je u toku! PRVI modul - KLASIČNA ANTISTRES MASAŽA počinje 27. Aprila u 8 sati. Nastava će se odvijati u terminu od 8 do 12 sati. Kalendar predavanja: 27. i 28. April 11. i 12....