O školi

Škola masaže „Professional“ osnovana je 28. maja 1989. godine u Beogradu. Kontinuirano, sa redovnim oplemenjenjem programa, deo je Centra za obrazovanje AD „Djuro Salaj“ u Nemanjinoj 28 u Beogradu.  Do sada je u školi edukovano više od 30 hiljada polaznika. Većina terapeuta zaposleno je u wellness i spa centrima hotela,banja, Rh centara,sportskih klubova, kako kod nas,tako i van granica zemlje.

Mnogi su otvorili svoje centre i salone za masažu i kvalitetom rada i komunikacijom sa klijentima i pacijentima dobijaju zasluženo poštovanje i rejting medju kolegama. Svake godine, puno mladih ljudi upiše Školu masaže „Professional“ kako bi aplicirali za rad na prekookeanskim brodovima i luksuznim kruzerima, što im i uspeva i otvara mogućnosti upoznavanja drugih kultura, tehnika, spa i wellness koncepata.

Među polaznicima škole ima i ljudi,koje je ljubav i želja da pomognu bližnjima uputila da otvore vrata i krenu u upoznavanje prostora u kojima se krije odgovor na pitanja-kako cuvati, kako povratiti, poštovati  harmoniju duša-um-telo?Kako sačuvati zdravlje?  Zajedno smo tražili i odgovore na pitanja-kako biti lični manuelni terapeut svome detetu koje ima zdravstveni problem, bavi se sportom, igra folklor, neprekidno sedi i opasnost da mu se kičma iskrivi sve je veća iz dana u dan. Kako pomoći bolesnom roditelju, članovima porodice, prijateljima…

I iznad svega, prepoznati i odabrati metodu koja odgovara  lično ,svakome od nas i pomaže u odagnavanju stresa i zapisu svakodnevnice. Od samog početka rada škole medju polaznicima je uvek bilo i puno kolega fizioterapeuta, Dif-ovaca, lekara, joga instruktora.  Bogatstvo programa , tehnika masaža, wellness i spa tajni , dragoceno im oplemenjuje ozbiljan rad u oblasti kineziterapije, rehabilitacije, fizikalne medicine, sporta, kondicionih treninga itd.

S obzirom na to,da je masaža umetnost vajanja uma-duše i tela i da je put do središta duše ne postoji ograničenje u godinama za njen upis.

Krajnji cilj našeh učenja i druženja je holistički pristup čoveku, što je ujedno i vrhunski princip u poslu manuelnog terapeuta – masera. To znači- prići čoveku kao nedeljivoj celini fizičkog,mentalnog i duhovnog bića.  Saslušati ga, razumeti i prepoznati gde su tenzije, nesanice, prekomerni rad, nesigurnost, životni usponi i padovi, strahovi, tuga, nedostatak energije ostavili traga. A onda,upravo, samo prema njegovim potrebama i stanju, povezati znanja i napraviti najlepši vez sa tehnikama i pravcima koje učite kroz program škole.

Ili, napraviti baš najlepšu kombinaciju metoda, sa probranim uljima, tanano izabranom muzikom, razmenjujući energiju sa bićem koje želi da se opusti, koje kontinuirano radi na sebi i kontroliše nivo stresa i kao primarni zadatak sebi zadaje – sačuvati zdravlje i svoj unutrašnji mir.

U zavisnosti od vaših potreba i interesovanja, ambicija i planova, možete proći kroz kompletan program Škole ili stati, napraviti pauzu na stepenu do koga vas zanima učenje i izučavanje.

Sa dobrom  energijom, otvorenog srca i sa željom da zajedno otvaramo vrata novih znanja i otkrivamo lepote – DOBRO NAM DOŠLI!!!