SELFNESS KONCEPT – „Spoznaj samoga sebe“

Prvi autorizovani SELFNESS KONCEPT kod nas „Spoznaj samoga sebe“ Peđe Filipovića.

Šta je selfness, filozofija, tretmani itd…

Šta je selfness?

Metode koje nam pomažu da pronadjemo i sačuvamo balans uma-duše i tela u vremenima punim stresa , sve su bogatije sadržajima i pristupima. Iz vremena kada odlazite u wellness i spa centra i birate tretman koji je u ponudi, često vremenski jasno ograničen i standardizovan, selfness pravac, kao vrhunski model čuvanja zdravlja, bavi se vama, individualno i posvećeno. Vi ste ti koji spoznajući svoje potrebe, navike, probleme koji vas sprečavaju da blistate punim sjajem, koji jasno ispolje gde vas boli, u kojim situacijama ne možete da dišete punim plućima, šta vam prija i šta vas opušta. Vi ste ti koji ste svesni nekih loših navika i njihovog efekta na zdravlje, npr. Cigarete, velike količine kafe, radoholici, čaše piva ili vina u trenucima opuštanja. U selfnessu vas terapeut neće nagovarati da odmah prestanete sa lošim navikama, isečete u trenutku ono u čemu uživate, već će Vam raznim modelima tertmana pomoći da sve te navike, svedete na najmanju meru, samoinicijativno i koristite ih u količinama manje štetnim za zdravlje a  da se učinak uzivanja ne odstrani. No, na samom početku druzenja, tim selfness stručnjaka će prvo uraditi dobar čeking vašeg zdravstvenog stanja, izmeriti nivo stresa, pozabaviti se osetljivošću na odredjene namirnice, zainteresovati za vašu genetiku, posao kojim se bavite, metabolizmom, pa tek onda krenuti u osmisljavanje, prema vama, individualnog programa.

 

Šta sve obuhvata (koje masaže, tretmane)

Selfness masaže bazirane su na holističkom pristupu. Tretmani u sebi poseduju kombinacije raznih tehnika, a ispred terapeuta koji se odluči za rad u selfnessu predstoji puno rada na sebi i učenja. Upravo ovaj vrhovni princip postavlja čoveka u centar, dajući mu impuls da je njegov potencijal najveći i sa ogromnim mogućnostima, a da su sve okolo nas samo elementi koji pomazu  da dodjemo do cilja i najlepših rezultata. U selfness filozofiji terapeut se ne krije iza brendova, mirisnih krema, zlatnih kvaka i skupocene opreme. Ovde je njegovo znanje ali iznad svega kvalitet i osobenost dobrog i posvećenog čoveka na prvom i krunskom mestu.Tretmani su bogati vežbama disanja, koje su postulat vraćanja organizma u ravnotežu i smirenje, istezanja ,koje praktikuje iz znanja šiacua ili thai masaža, joge, jer se posebno u zglobovima nakuplja napetost i razne metaboličke kiseline, ali i one koje su produkt straha, besa, bola. Terapeut masažu primenjuje pritiskom i brzinom koja vama i vašem stanju odgovara a ne sematizovano i gledajući na sat tajmingovajući tretman po klišeu.  Nekada su one jače i brže, za podizanje energetskog tonusa, za izbacivanje straha i bes blokatora, nekad su sporije , mekanije, nežnije, pune tople ljudske empatije kako biste se opustili, svaki mišić, mišićnu ovojnicu, ligament, tetivu  itd… Tretmani u sebi sadrže i tehnike refleksoterapije stopala, akupresurnih stimulacija, poznavanja aromaterapije, limfne drenaže, kineziterapije. Često se koriste i pilinzi sa toplom morskom, ili himalajskom solju, kako bi energetski očistili telo, i pripremili kožu, za tople preparate, na kojima se instistira da budu isključivo prirodni, bez dodataka hemijskih konzervanasa i ne konfekcijska.Ceo pristup zahteva puno posvećenosti i ulaganja u svakom smislu. U ovim tretmanima koji vas vode kroz čaroliju balansiranja svih pet čula, nema šematizacije i dosadnih, istovetnih ponavljanja pokreta. Kreativno i za vas a posebno za terapeuta.

Selfness tretmani nisu samo masaže, tu je i svet sauna, kroz koji lagano prolazite, od suve, finske, preko turskog kupatila,biosaune, slane saune,slane sobe… Tu su i odmorišta sa ljuljaškama, pa talasoterapija- vodeni kreveti ili vrući tepidarijumi- kameni ležajevi, a vi birate gde ćete leći, opuštati se, uživati u zvučnim kupkama koje terapeut radi himalajskim posudama i gongom,oplemenjujući proces muzikoterapeutskim instrumentima ili uz opuštajuću muziku koja će vam prijati.

Svakako da ni plivanje u bazenu ne treba zapostaviti ali ni posebne tretmane šiacua u vodi ili vežbe u istoj, kao i posebne tehnike masaža. Potencijal termalne vode se izuzetno koristi u cilju čuvanja zdravlja, ali i olakšavanju eventualnih tegoba.Vezbe u vodi ali i Ai Chi tehnika sve su zastupljeniji.

Selfness se vrlo bazira i na harmonizaciji vašeg energetskog potencijala i čakri pa u sebi poseduje elemente autogenih treninga, meditacija, boravak u prostoru umivenom bojama- hromoterapija itd. Ali, sve samo što vama prija i koliko vam prija. Selfness terapeut će vas izvesti u prirodu, pa ćete u njoj disati, istezati se, učiti kako sebe da masirate u trenucima kada ste napeti ili vas nešto zaboli. Takodje ćete dobiti uputstva kako da regenerišete sebe, koje vežbe ili asane da radite, kako da odaberete preparate koji vam najviše odgovaraju, kako da menjate navike u ishrani, na koji način da se mentalno usmeravate i nakon povratka iz wellness centra, hotela, centra za rehabilitaciju u svoj dom. Kako da čaroliju živite i povratkom u svakodnevnicu punu obaveza.

Specifičnost selfnessa je upravo prepoznavanje blagodeti prirode u kojoj se nalazimo i u kojoj živimo  i kanalisanje potencijala. Ima li smisla pored obale ,gde na sve strane koketira veliko plavetnilo, ili u prirodi gde sa svih strana peva šuma, proplanci, vodopadi, raditi  tretmane u zatvorenom prostoru? U čemu je onda draž i šta to daje prepoznatljiv pečat? Nije teško, treba se samo posvetiti i prepustiti nepreglednom i prepoznatljivom putovanju kroz predele.

Šta pruža klijentu?

Klijentu pruža potpunu posvećenost celog tima stručnjaka, onih koji prvenstveno vole čoveka i žele da pomognu. Pruža mu mogućnost da permanentno spoznaje sebe, da zavoli sebe i prihvati,što je najvažnije, da nauči kako da alkalizuje svoj organizam u skladu sa onim šta voli i šta mu prija od ishrane. Pruža mu osvetljen put kojim ići i čuvati zdravlje, što je najvažnije i kako očuvati pozitivan mentalni stav.

Koliko često treba sebi priuštiti,koliko treba da traje da bismo osetili blagodeti?

U potpuno individualnom pristupu, selfness zastupa princip da ste vi ti, koji osluškujući potrebe, stanje tela, tok misli, mir u duši , sami organizujete vreme i dinamiku koja vam prija i kojoj se potpuno prepuštate, što je najvažnije u celoj priči.

Emisija BUĐENJE SA JULIJOM

Emisija BUĐENJE SA JULIJOM

TV SONCEMakedonija Emisija BUĐENJE SA JULIJOM i divan, inspirativan, jako slojevit i iskren intervju našeg Peđe.

Sertifikat za MASSAGE WELLNESS & BEAUTY EDUCATION

Sertifikat za MASSAGE WELLNESS & BEAUTY EDUCATION

Svetska akreditacija za Wellness Akademy Peđa Filipović i sertifikat za MASSAGE WELLNESS & BEAUTY EDUCATION uručeni su od strane SPA WELLNESS & BEAUTY COSMETOLOGY ASSOCIATION WORLDWIDE za nastupajući period od 13.04.2024. do 13.04.2026.

Novi ciklus predavanja uskoro kreće. Upis je u toku!

Novi ciklus predavanja uskoro kreće. Upis je u toku!

BEOGRAD - ŠKOLA MASAŽE PROFESSIONAL Resavska 78 Novi ciklus predavanja uskoro kreće. Upis je u toku! PRVI modul - KLASIČNA ANTISTRES MASAŽA počinje 27. Aprila u 8 sati. Nastava će se odvijati u terminu od 8 do 12 sati. Kalendar predavanja: 27. i 28. April 11. i 12....