Pedja Filipovic na specijalistickim seminarima kod cuvenog majstora shiatsua- OHASHIJA

Krajem oktobra 2016. godine , Pedja Filipovic je, u zelji da prosiri i obogati svoja znanja ,kao i u svom zivotnom postulatu-kontinuirano ucenje i rad na sebi, pohadjao specijalisticke seminare kod cuvenog majstora i ucitelja Ohashija, za sledece oblasti:

OHASHI metoda® za trudnoću i porod

Postoje brojni načini kako rad na telu utice na zdravu trudnoću i porodjaj te pomaže da se trudnica dobro oseća i uživa u posebnom razdoblju svoga života. Ohashi metoda deluje na meridijane i akupresurne tačke na telu. Meridijani i tačke neposredno utiču na unutrasnje organe omogućavajući im da bolje funkcionisu, utiču na psihološko stanje i olakšavaju bolove. Ohashi je demonstrirao koje tačke i meridijani su najbolji za korištenje u trudnoći, koje treba izbegavati i koje pozicije su najudobnije za trudnicu. Ohashi tehnike omogućavaju da se oba roditelja uključe tako da i otac može pridoneti detetovom ranom razvoju. Takođe, govorio je i o načinu kako povećati produkciju mleka te kako postupati kad su u pitanju određeni problemi vezani uz dojenje.

Teme koje su obradjivane:

  • kako potpomognuti začeće,
  • kako olakšati uobičajene probleme u trudnoći kao što su bolovi u leđima, nesanica i mučnina,
  • smanjivanje stresa i umora,
  • kako omogućiti lakši tok porodjaja i rađanje.

Muscle-meridian sedation / MMS

Na ovoj radionici Ohashi je predavao da li je potrebno podići ili spustiti energiju, pojačati ili smanjiti snagu grupe mišića da bi se postigla mobilnost i poboljšalo zdravlje klijenta. Kada praktikujete shiatsu i ostale tehnike rada na telu, potrebno je:

  • analizirati, proceniti i dijagnostikovati klijentov problem,
  • odlučiti koja je tehnika klijentu potrebna,
  • izvesti tehniku da bi se dobili rezultati.

Na ovoj radionici studenti su ucili- kako dati tačnu dijagnozu, kako odabrati najbolju tehniku i kako dobiti najbolje rezultate. Ove tehnike obogacuju profesionalni tretman terapeuta čineći ga efikasnijim i delotvornijim. Ohashi je razvijao svoju tehniku sedacije i aktivacije mišićnog meridijana u više od četrdeset godina prakse i studiranja istočnjačke dijagnoze, kineziologije, terapije meridijana, japanskih borilačkih veština, pokreta i plesa.

Tehnika istezanja maramom

Ohashi je ovu jedinstvenu tehniku razvijao dugi niz godina i eksperimentisao na hiljadama klijenata. Razvio je način kako maramom omogućiti olakšanje određenih strukturalnih problema. U nekim situacijama ili kod određenih klijenata sredstvo kao što je marama od prirodnih vlakana je daleko više prikladno ili efikasnije od ruku. Na ovoj radionici Ohashi je naučio studente i demontstrirao kako ispravno preklopiti i držati maramu i upotrebiti kretnju iz hare da bi tretman bio delotvoran.

Predavanja su uključila: kranijalno-cervikalnu manipulaciju, sedaciju kranijalnog mišićnog meridijana, manipulaciju lumbalnog mišićnog meridijana, aktivaciju ramena, aktivaciju kuka.

Emisija BUĐENJE SA JULIJOM

Emisija BUĐENJE SA JULIJOM

TV SONCEMakedonija Emisija BUĐENJE SA JULIJOM i divan, inspirativan, jako slojevit i iskren intervju našeg Peđe.

Sertifikat za MASSAGE WELLNESS & BEAUTY EDUCATION

Sertifikat za MASSAGE WELLNESS & BEAUTY EDUCATION

Svetska akreditacija za Wellness Akademy Peđa Filipović i sertifikat za MASSAGE WELLNESS & BEAUTY EDUCATION uručeni su od strane SPA WELLNESS & BEAUTY COSMETOLOGY ASSOCIATION WORLDWIDE za nastupajući period od 13.04.2024. do 13.04.2026.

Novi ciklus predavanja uskoro kreće. Upis je u toku!

Novi ciklus predavanja uskoro kreće. Upis je u toku!

BEOGRAD - ŠKOLA MASAŽE PROFESSIONAL Resavska 78 Novi ciklus predavanja uskoro kreće. Upis je u toku! PRVI modul - KLASIČNA ANTISTRES MASAŽA počinje 27. Aprila u 8 sati. Nastava će se odvijati u terminu od 8 do 12 sati. Kalendar predavanja: 27. i 28. April 11. i 12....