Eliksir „VOLI ŽIVOT“ i osmodnevni plan by PF

VOLIZIVOT® kapi su 100% prirodan kompleks aktivnih sastojaka matičnjaka, pravog hmelja, valerijane i kantariona. Potražite biljni eliksir za dobro raspoloženje u svim bolje snabdevenim apotekama u Srbiji i poklonite sebi dobar dan!

USKORO na strani VoliŽivot predstavićemo vam osmodnevni plan za dobro raspoloženje, fokusirane i pozitivne misli, koji je pripremio poznati welness kreator, PRVI WELLNESS AMBASADOR SRBIJE Peđa Filipović.

Zato obezbedite svoju bočicu biljnog elixira na vreme i pratite nas narednih dana.

Za početak, pišemo vam o tome kako se koriste kapi VoliŽivot:

  • Ujutru: Rastvorite 10 – 15 kapi eliksira u čaši sveže vode i popijte je dok postavljate sebi pitanje: „Šta želim od današnjeg dana?“.
  • Uveče: Rastvorite 10 – 15 kapi eliksira VOLIZIVOT® u čaši sveže vode i popijte je dok odgovarate na pitanje: „Šta mi se danas lepo dogodilo zbog čega treba da budem zahvalan/a?“

Ova dva mala dnevna rituala i naš osmodnevni plan pomoćiće vam da poklonite sebi dobar dan, da mislite pozitivno i da VOLITE ŽIVOT!

1.DAN: DIŠITE SVESNO I KONCENTRISANO!

Vazduh je jedan od najpotrebnijih elemenata prirode za naš život. A i celo putovanje kroz čaroliju što život se zove započinje udisajem i silazak na poslednju stanicu puta izdisajem. Duboko disanje omogućava svakoj ćeliji kiseonik, hrani je, ali i opušta i umiruje mišiće, a telo vraća u prirodnu ravnotežu i harmoniju. Znate onu staru, dobro poznatu- udahni, diši duboko pa reci, upravo poručuje da duboko disanje pravi unutrašnji red i odlaže nemir. Koliko puta zbog brzopletosti, povredjenosti, osetljivosti izgovorimo i povredimo. I sebe i druge. I posle nam bude teško. Nema potrebe za tim jer sve možemo prekanalisati u lepotu , voleći život, sebe i bližnje. Zato, nakon što otvorite oči i pozdravite dan ili pre no što u san zakoračite učinite sledeće- protegnite se, svaki zglob, svaki mišić, ljuljuškajte se u postelji.

Opustite se. Postavite dlanove na stomak i kroz nos duboko udahnite usmeravajući vazduh u stomak, i koncentrišući se na stomačno disanje. Ruke će se polako sa stomakom odizati. Udišite i brojite do 5. Neka ovaj proces ne bude automatski. Osetite kako vas vazduh umiva iznutra, kako grli svaku ćeliju stomaka. Zadržite dah 2-3 sekunde i nakon toga što sporije izdišite kroz nos brojeći do 8 osećajući kako kroz vazduh izlazi svaki delić napetosti iz tela i uma. Neka izdisaj bude duži od udisaja. Ponovite trbušno disanje tri puta.

Nakon toga postavite dlanove sa strane grudnog koša i dišite u grudi, dok stomak miruje. Istim tempom- udisaj do 5, zadržite dah 2-3 sek i izdisaj brojeći do 8. Takođe ponovite tri puta. Nakon toga ,postavite dlanove ispod ključnih kostiju i brzo i lagano udišite samo gornjim partijama pluća desetak puta kroz nos.

I za čitav ciklus, postavite ruke sa strane tela dlanovima usmerenim na gore i povežite sva tri modela disanja- udahnite kroz nos puneći stomak, pa grudi, pa gornji deo pluća brojeći do 5. Zadržite vazduh 2-3 sec i sto sporije izdišite vazduh prvo iz gornjih partija pluća, pa iz grudnog koša, pa stomaka što sporije ,brojeći do 8. Ponovite ovo duboko troslojno disanje 5 puta.

Nakon toga se ponovo protegnite, popijte naš VOLI ŽIVOT ® i zagrlite dan ili pohitajte u san.
I ne zaboravite, dozvolite svom telu da u toku dana slobodno diše i uživa .

2. DAN: UŽIVAJTE U VODI!

Voda je izvor života, ali i najzastupljeniji element našeg tela. Skoro 70% našeg tela čini voda i zato je volimo i potrebna nam je – da nas očisti i spolja, i iznutra. Zato joj se u ovom danu posebno posvetimo, zahvalimo što je tu. Predlažemo da pred tuširanje ispilingujete kožu tela kružnim pokretima krupnom morskom solju. Ili napunite kadu vodom, uspite šaku krupne morske soli i potpuno se opustite uz vežbu dubokog disanja koju smo juče učili.

Japanski mudraci kažu da voda pamti i da menja strukturu u zavisnosti kako razmišljamo i koju joj poruku upućujemo.
Zato pre no što krenete sa ispijanjem vode, protrljajte dlanove, stavite čašu ili šolju izmedju njih, zatvorite oči na kratko i poručite vodi kroz dlanove želju za ovaj dan. A kakve su prepopruke ispijanja vode za detoksifikaciju, a da pritom opere svaku ćeliju i ne čini osećaj nadustosti jeste da voda bude sobne temperature, da je ispijamo lagano tri gutljaja pa napravimo pauzu dvadeset minuta, i tako možemo da ponavljamo koliko god puta želimo i kada smo žedni. Izbegavajmo da odjednom unesemo u sebe veliku količinu vode.Treba je sa uživanjem konzumirati, a telo kao i um će vam biti zahvalni.

3. DAN: POGLEDAJTE SEBE NOVIM OČIMA!

Da li ste ikada iskreno pogledali sebe u oči i upoznali svoje pravo „ja“? Ovu vežbu započnite ujutru ispred ogledala. Protrljajte dlanove da se zagreju, protresite par puta snažno ruke da se pokrene energija i postavite ih na oči. Držite zatvorene oči tokom 20 sekundi, ispraznite um od misli i ponavljajte u sebi „Volim život i život voli mene“ i prepustite se trenutku. Otvorite oči i recite sebi: „Prihvatam sebe sa svim svojim vrlinama i manama“. Ponovite postupak nekoliko puta i svaki naredni kada otvorite oči, nasmešite se sebi, uputite ljubav u centar vašeg oka, radujte se liku koji gledate u ogledalu. Nakon toga, ruke polako odignite iznad glave istežući kičmeni stub i stanite na prste istežući celo telo kako biste pokrenuli energiju kroz ledja i noge. Uživajte u svakom pokretu koji izvodite.

4. DAN: PREPUSTITE SE MUZICI!

Za muziku se veruje da predstavlja zvuk emocija – pored toga što motiviše, isceljuje ili umiruje, ona često iskazuje ono što reči nisu u stanju. Dajte sebi oduška, najmanje jednom dnevno, i pustite pesmu koju volite. Opustite se, pevajte i igrajte kada vas niko ne gleda i osetite moć slobode koju vam pruža muzika.
Ne zaboravite da je „uzemljenje“, kontakt sa zemljom izuzetno važan. Zato dok njišete telo uz taktove muzike, tapkajte celom površinom stopala po podlozi, naizmenično odižući noge od tla. Nakon dvadesetak tapkanja, skakućite obema nogama sa polusavijenim kolenima.

Pustite da svaka nota protiče kroz vaše telo i hrani svaku ćeliju lepotom.

5. DAN: UŽIVAJTE U SVAKOM ZALOGAJU!

Telo je odraz onoga što jedemo, a zdrava ishrana je jedan od osnovnih preduslova zdravog života. Zato jedite polako, žvačite dugo hranu, udišite miris, uživajte u ukusu i nemojte razgovarati, bilo da ručate ili samo jedete voćku. U potpunosti uživajte u obroku i naučite da cenite hranu koju jedete.

Oplemenite dan bojama voća i povrća. Kombinujte nijanse na tanjiru, napravite vaše umetničko delo od namirnica, pa neka je ono i skromnije, bitno da vašem oku prija.

Možete se poslužiti i starim trikom vizuelizacije: pripremljen i serviran obrok pogledajte i podarite mu afirmaciju saopštavajući mu: Moj obrok će mi dati novu energiju, ili- moj izbor današnje hrane će mi opustiti napete mišiće i neće dozvoliti stresu da mi se približi, ili- moj obrok daće pečat mojoj lepoti i svežini.

Sveže ceđeno voće možda pojača ukus obroka, a ukoliko okolnosti dozvoljavaju i par gutljaja vina oplemeniće uživanje.

6. DAN: UPOZNAJTE SEBE DA BISTE SE VIŠE VOLELI!

Nemojte se stideti svog tela – upoznajte ga da biste ga prihvatili i voleli. Dodirnite svoje šake, pokušajte da razumete od čega se sastoje, kako se pomeraju, kakva im je tekstura. Zatim pređite na ostale delove tela, jedan po jedan, dok hodate, dok se tuširate, dok ležite. Upoznajte svoje telo i ono će vam reći šta mu je potrebno. Sigurno će vam prijati i masaža koju ćete sebi priuštiti sa puno ljubavi. Koristite mleko ili ulje za telo koje inače koristite ili nagradite sebe dobrim uljem ili kremom za masažu. Na stopalima i šakama nalazi se par hiljada nervnih završetaka, i zato su mape našeg tela, na njima se nalaze refleksne zone svih unutrašnjih organa. Masirajte deo po deo stopala i šaka i zadržite se na mestima koja su bolna i osetljiva. Pritisak neka bude umeren i ne prelazite granicu bola. Povežite disanje sa stimulacijom- ako zaboli neki deo, udišite sporije vazduh i za to vreme ga stimulišite a za vreme izdisaja opustite celo telo i šake. Samomasažu nogu i ruku uvek izvodite prema srcu- od stopala ka preponama, od šaka prema podpazušnim jamama, a stomak masirajte u smeru kretanja kazaljke na satu.

Ovaj dan možete obogatiti i masažom suvim četkanjem. Obezbedite sebi četku za telo sa prirodnim vlaknima i kružnim pokretima četkajte kožu celog tela, cirkulacija će se pokrenuti kao i limfni protok, koža će biti zavalna zbog mekanog pilinga a i uticaćete na njenu jedrinu zbog stimulacije kolagena i elastina u njoj, a celo telo će se opustiti, te ćete mu priuštiti sjajan anti stres učinak.

Za samomasažu koristite što više možete prirodna ulja, bez dodataka sintetike, hemijskih dodataka, parabena.

7. DAN: ZAVEDITE SE!

Ovaj dan bi trebalo da bude najnežniji i najintimniji. Opustite se i prepustite sami sebi: istražujte svoje telo, otkrijte šta vas uzbuđuje, uživajte u svakom momentu i ne ustručavajte se da isprobate šta vam prija. Volite sebe da biste mogli da zavolite druge. Nežno dodirujte najintimnije delove. Prepustite se maštarenju i željama koje vas uzbudjuju i ne stidite se da ih podelite sa voljenom osobom. Oplemenite ovo samouživanje i istraživanje mirisima, ukusima, napicima ,muzikom koji vam prijaju.

8. DAN: DELITE!

Često se kaže da je bogat onaj čovek koji ume da daje. Darežljivost je umeće koje stičemo uspostavljajući kontakt sa ljudima, gest koji nas produbljuje i nagrađuje osećajem ispunjenosti. Počnite od malih stvari i osetite sreću deljenja: poklonite osmeh, pokažite emocije i pomozite onima kojima je potrebna pomoć. I zagrljaj, pun ljubavi divan je poklon. I napisana ili izgovorena poezija, stih… Napravite ručak, slatkiš, voćnu salatu, skuvajte čaj, kafu i pozovite drage ljude da oplemenite trenutke druzenjem.

Prošetajte se pored reke ili u najbližem parku sa dragim ljudima, razgovarajte o svemu. Nije teško, razmislite šta vama prija, šta vas opušta, šta vam daruje vetar u jedra, šta vas snaži i upravo to poklonite drugima.

I nećemo zaboraviti da darivanje usmerimo i na kućne ljubimce, na biljke. Pozdravimo ptice osmehom i mrvama sa stolnjaka nakon obeda, pomazimo stablo u parku ili u ulici.
I setite se poruke Mike Antića u „Besmrtnoj pesmi“ –“ I živi, ali sasvim! Ne grickaj kao miš dane, široko prestiži vetar i ptice. Jer svaka večnost je kratka. Ljubav je jedini vazduh koji sam udisao a osmeh jedini jezik koji na svetu razumem“ .

Ljubav neka vam budete pokretač, budite bolji ljudi i VOLIZIVOT®, jer život voli vas!

SVE O ELIKSIRU MOŽETE PROČITATI NA www.volizivot.rs

Emisija BUĐENJE SA JULIJOM

Emisija BUĐENJE SA JULIJOM

TV SONCEMakedonija Emisija BUĐENJE SA JULIJOM i divan, inspirativan, jako slojevit i iskren intervju našeg Peđe.

Sertifikat za MASSAGE WELLNESS & BEAUTY EDUCATION

Sertifikat za MASSAGE WELLNESS & BEAUTY EDUCATION

Svetska akreditacija za Wellness Akademy Peđa Filipović i sertifikat za MASSAGE WELLNESS & BEAUTY EDUCATION uručeni su od strane SPA WELLNESS & BEAUTY COSMETOLOGY ASSOCIATION WORLDWIDE za nastupajući period od 13.04.2024. do 13.04.2026.

Novi ciklus predavanja uskoro kreće. Upis je u toku!

Novi ciklus predavanja uskoro kreće. Upis je u toku!

BEOGRAD - ŠKOLA MASAŽE PROFESSIONAL Resavska 78 Novi ciklus predavanja uskoro kreće. Upis je u toku! PRVI modul - KLASIČNA ANTISTRES MASAŽA počinje 27. Aprila u 8 sati. Nastava će se odvijati u terminu od 8 do 12 sati. Kalendar predavanja: 27. i 28. April 11. i 12....