ANDJEOSKI DODIR VODE

U oktobarskom broju 2016. godine ,u reprezentativnom specijalizovanom casopisu za hotelijerstvo i turizam “ TURISTICKI SVET“ ,citaocima je prezentovan autorski tretman masaze u termalnoj vodi- ANDJEOSKI DODIR VODE

ANDJEOSKI DODIR VODE
Autorski wellness brend Srbije

Lekovito dejstvo vode poznato je od pamtiveka. I u fizikalnoj terapiji zauzima vrlo značajno mesto. Kako u preventivi i antistres programima, tako i u olakšavanju raznih zdravstvenih tegoba. Da biste uživali u vodi i osetili kako vam neutrališe svaki atom stresa, negativne energije nagomilane usled svakodnevnih obaveza i ritma modernog života , nije obavezna djakuzi kada ni drugi hidromasažni sistemi. Dovoljno je da se prepustite vibraciji termalne vode u bazenu wellness centra i prepoznate je. Kako bi se opustili svi mišići, zglobovi ,ligamenti i da bi ovaj vid uzivanja imao pun efekat, neohodno je da temperatura vode ne bude ispod 35 C stepeni.

Sam boravak u toploj vodi rasterećuje od opterećenja lokomotorni sistem našeg tela (mišiće, liamente, zglobove) kao i kardiovaskularni sistem.Miluje dušu i čisti misli… Masaža u vodi kao i razni modeli relaksacije u njoj, postaju sve prisutniji i popularniji u programima wellness centara širom sveta. Najprirodniji način talasoterapije možete i sami primeniti. Siguran sam da ste otkrili čarobnu moć milovanja talasa dok ste opušteno ,do pola uronjeni u moru ležali na ivici obale.

Andjeoski dodir vode počinje vežbama dubokog disanja i plutanja po površini vode. Zahvaljujući angažmanu terapeuta na čijim dlanovima potpuno opušteno ležite, možete se u punoj koncentraciji usmeriti na vežbe disanja i duboku relaksaciju. Udisaj vazduha kroz nos i njegovo usmerenje u donje partije pluća ( stomak se odiže – što je znak da da pravilno radite) sa nastavkom udisaja dok se ceo disajni prostor ne ispuni, osvešćenje punoće pluća. Nakon par sekundi, što sporije izdišete vazduh i prepoznajete rasterećenje u grudima. Ukoliko vam je telo potpuno opušteno (plutate na površini vode sa raširenim rukama i nogama) ova vežba pomoći će da sve ono što vas danima „guši“, izbacite iz sebe. Usled forsiranog dijafragmalnog disanja i rad creva- peristaltika biće poboljšana te se ova vežba primenjuje i kao jedna od vodećih u prevladavanju opstipacije ( zatvora) posebno ako se uz nju primene i tehnike kružne, duboke masaže stomaka.Takodje, terapeut pokretima savijanja vasih nogu ka stomaku i opružanja ( pokret harmonike) , ritmičnim ponavljanjem ,oslobodiće napetost u meridijanu želudca i odagnati zapise nervoze prouzokovane stresom, ritmom zivota, neredovnom shranom.

Kako bi se ligamenti i zglobovi potpuno opustili, terapeut vam što sporije istežite i razgibava ruke a potom noge , ispod same površine vode. Poznati kao energetske kapije, zglobovi su vazan segment u ovom ritualu ,i posvećuje im se posebna pažnja, Sa ovom vežbom uslediće i opuštanje pripoja mišića ramena, vrata, grudnog regiona, kukova, donjih partija ledja, kolena. S obzirom na to da je naše telo jedinstvena celina, zahvaljujući prolasku gotovo svih energetskih meridijana kroz navedene regione- istežući i masirajući ruke harmonizujemo energetski protok srca, srčane maramice, pluća, debelog creva, tankog creva, a istezanjem i masažom kukova i nogu- balansiramo energetski protok jetre, slezine i pankreasa, želuca, mokraćne bešike, bubraga, žučne kesice.

Andjeoski dodir vode nastavlja se sa rasterećenjem i blagim gnječenjem trapezastih mišića i mišića lista (zato što su ovo glavni rezervoari stresnih supstanci).Gnječenje mišića ledja predstavlja uvod u akupresurnu stimulaciju tačaka meridijana mokraćne bešike kao i njihovo reflektorno delovanje na unutrašnje organe sa kojima su povezane- (npr. u medjulopatičnom delu-pluća i srce, na niže- želudac… ) Sve vreme ,dok proces masaže traje, ležite na dlanovima terapeuta i plutate na površini vode…

Masaža mišića nogu sledi u nastavku, sa posebnim zadržavanjem na napetim mišićima. Nastavlja se sa pasivnim razgibavanjem zgobova kukova, kolena, stopala a finalizuje se sa stimulacijom refleksnih tačaka na stopalima. Refleksoterapija stopala u vodi izuzetno prija, posebno ako se uzme u obzir da terapeut posebno vreme posvećuje zoni bubrega ( što će omogućiti izbacivanje zadržane tečnosti u telu i sjajnu detoksifikaciju organizma), zoni kičmenog stuba (unutrašnja ivica tabana), regionu risa stopala (respiratorni organi), i zoni izmedju gležnjeva, na pregibu skočnog zgloba- zona limfnih žlezda( za pojačanje imunog sistema)

Dobra masaža lica sa akupresurnom stimulacijom i zonalnom masazom , prijaće i u toploj vodi, posebno kada vas terapeut nakon jednočasovne sesije „prizemni“ uz zid bazena i pozeli srecan povratak u realnost. Klijenti koji prodju kroz ovaj tretman često izgovore- iz placente i ususkanosti u sigurnost majčinog stomaka ,usledio je let do najudaljenijig uglova univerzuma. I susreta sa svojim sazvezdjima..i zagrljaj zvezda sa jasnom slikom i porukom koje zaboravih davno da ispoliram…

Na posletku- udahnite duboko vazduh i sa terapeutom zaronite. Osetite i osvestite slobodu vašeg tela, uma, duše i živite je! Punim plućima i srcem!

Peđa Filipović
Autor brenda Andjeoski dodir vode

Emisija BUĐENJE SA JULIJOM

Emisija BUĐENJE SA JULIJOM

TV SONCEMakedonija Emisija BUĐENJE SA JULIJOM i divan, inspirativan, jako slojevit i iskren intervju našeg Peđe.

Sertifikat za MASSAGE WELLNESS & BEAUTY EDUCATION

Sertifikat za MASSAGE WELLNESS & BEAUTY EDUCATION

Svetska akreditacija za Wellness Akademy Peđa Filipović i sertifikat za MASSAGE WELLNESS & BEAUTY EDUCATION uručeni su od strane SPA WELLNESS & BEAUTY COSMETOLOGY ASSOCIATION WORLDWIDE za nastupajući period od 13.04.2024. do 13.04.2026.

Novi ciklus predavanja uskoro kreće. Upis je u toku!

Novi ciklus predavanja uskoro kreće. Upis je u toku!

BEOGRAD - ŠKOLA MASAŽE PROFESSIONAL Resavska 78 Novi ciklus predavanja uskoro kreće. Upis je u toku! PRVI modul - KLASIČNA ANTISTRES MASAŽA počinje 27. Aprila u 8 sati. Nastava će se odvijati u terminu od 8 do 12 sati. Kalendar predavanja: 27. i 28. April 11. i 12....