WAPF I SELFNESS KONCEPT “Spoznaj samoga sebe” u hotelu “Kraljevi Čardaci SPA-Kopaonik”

EKSKLUZIVNO – WAPF I SELFNESS KONCEPT “SPOZNAJ SAMOGA SEBE” U HOTELU  “KRALJEVI ČARDACI SPA-KOPAONIK” OD DECEMBRA 2015.

Zahvalan sam na poverenju koje mi je ukazano od strane vlasnika” Kraljevih čardaka spa-Kopaonik”. Naravno i kolega terapeuta koji su imali sluha da čuju i razumeju poruku koncepta.  Autorizovani selfness koncept “Spoznaj samoga sebe” u ovom prelepom hotelu započinje svoj zivot, po prvi put, u našoj zemlji. I tek će se razvijati.

Njegova specifičnost je upravo individualni pristup gostu, njegovim potrebama, stanju stresa, eventualnim zdravstvenim problemima, godinama, osluškivanje afiniteta za mirise, ukuse, aktivnosti. Sadrzi u sebi i anketni list koji svaki gost popunjava pred ulazak u wellness hotela ,kako bi terapeut mogao da primeni tretmane, rituale , preporuči sadrzaje za korišćenje u skladu sa zdravstvenim stanjem. Elementi povišenog krvnog pritiska, dijabeta, alergijskih osetljivosti na bilje, proširene vene itd. važni su za fizioterapeuta, ne da bi odbio gosta , već da bi prema kontraindikacijama napravio model tretmana koji ne može da ima nus pojave ili loše efekte, koji će mu prijati i utisnuti elemente uzivanja i opuštanja, zbog cega i jesu na planini ,na odmoru. Siguran sam da je mnogo lepše i profesionalnije, ali i ljudski toplije, od samog propuštanja kroz vrata i usmeravanje na klišeirani program.

Takođe, selfness koncept objedinjuje kompletan potencijal hotela” Kraljevi čardaci spa”. Rituali u cilju opuštanja pored posebno kreiranih masaža uključuju i saunu, slanu sobu, parno kupatilo, hamam sa posebno instaliranom hidromasažom tuševima koji su iznad kamenog stola na kome ležite, neizostavna priprema za putovanje kroz čaroliju nekih masaža, kroz lagano plivanje u bazenu. Tu je i muzika kao neozostavan deo oaze ,ali i boje koje se prelivaju u odmorištu sa tepidarijumima (toplim kamenim stolovima) što je svojstvena hromoterapija koja ima značajno mesto u savremenim wellness konceptima. Knajpova staza- hodate u toploj vodi, pa potom u hladnoj, pa naizmenično,odličan je uvod za tretmane koji će olakšati umor u nogama, opustiti nervne završetke na stopalima, izuzetan je saveznik u anti stres filozofiji ali i nezamenljiv uvod u refleksnu masažu stopala.U ovom segmentu bih priznanje uručio arhitekti wellnessa Kraljevih čardaka koji je o svakom detalju vodio računa i maestralno osmislio svaki kutak i oplemenio ga.

Naglasio bih i da je izbor preparata sofisticirano odabran- potpuno je na prirodnoj bazi, bez dodataka konzervanasa, sintetike, bilo da se radi o uljima, pilinzima, emulzijama za parno kupatilo, ši butera, zelene gline, lekovitog blata…

U svetu wellnessa na ceni je, konačno- holistički pristup. Upravo on, a znači itegralni- povezuje dušu-telo i um. Povezuje elemente vode, vatre, zemlje, vazduha… Bavi se harmonijom svih pet čula i svakom sa poštovanjem prilazi. Naš spa meni sastoji se od 8 tretmana i rituala.

“Hod po oblacima”- holistički refleksoterapeutski tretman.Možda pomislite da se ovde primenjuje samo masaža stopala.Medjutim , uvod mu je šetnja kroz Knajpovu stazu, pilingovanje stopala, uranjanje stopala u aromatičnu kupku sa seckanim pomorandžama, limunovima, pakovanje stopala u masku od gline…ovo je samo uvod u čaroliju . Dok vam se stopala I noge opuštaju a refleksne  zone pripremaju za stimulaciju terapeut vas kroz program vežbi dubokog antistres disanja centralno opušta. Masaža lica, glave, duboka masaža skalpa, opuštanje vrata, ramena, istezanja celog tela (elementi  iz egzotične joga-thai masaže) akupresurna stimulacija (iz šiacua) neizostavan su deo rituala. I tek potom sledi detaljna masaža svake refleksne zone na stopalima,koja se dugo ne zaboravlja.

Pantha rei – program limfne drenaže. Kako biste se oslobodili viška vode, zadržane u medjucelijskom prostoru, osetili laganost i gipkost tela. Tu je i Magični dodir kraljevih čardaka – terapeutska masaža napetih i bolnih ledja. I njen uvod je poseban, izmedju ostalog na ledja se postavlja topla glina, terapeut preko nje,oslobadja napetost mišića utapkavanjem toplote iz zagrejanih jastučića napunjenih mirisnom, lekovitom glinom. Puno razgibavanja, istezanja, šiacu stimulacija kukova, nogu…Posebnost ovog tretmana je masaža koja se odvija u tri pozicije- ležite na stomaku, potom na ledjima i završava se u sedećem položaju. Svaki segment je sa posebnom pažnjom kreiran.
Posebnost koncepta je i wellness ritual “U potrazi za biserom Tihog okeana”-slana soba, plivanje u bazenu,mediteranski piling čitavog tela pod tuševima i hidromasaža, pakovanje tela u masku od morskih algi I specijalno kreirana masaža sa toplim filipinskim školjkama…

Magic face je zaista poseban ritual I pokazalo se da je vrlo tražen u wellnessima koje sam kreirao. On nije kozmetički tretman i u sebi sadrži elemente anti stres masaže lica, refleksoterapiju lica, limfnu drenažu lica,glave I vrata, antistres masažu vrata I ramena, duboku skalp stimulaciju sa toplim ptirodnim uljem i pakovanje kose, disanje, istezanje ruku, kukova itd. Tu su I maske koje će se u zavisnosti od tipa kože, stresa, potreba za  hidratacijom, zatezanjem, osveženjem itd. ušuškati u kožu vašeg lica I vrata.

Olimpia –sportska masaža za goste koji pred skijanje zele da pripreme mišiće i zglobove.

Detox ritual- program detoksifikacije sa elementima pilinga, pakovanja, saune, hamama, dubokom I detaljnom masažom.

Tu je I naš zaštitini wellness brend ritual- PETI ELEMENT KRALJEVIH ČARDAKA.

Ana, Nadica, Branka, Milan I Stefan biće vaši domaćini i izuzetni terapeuti.

Sećam se trenutka kada sam pre deset godina došao na razgovor i dogovor sa tadasnjim direktorom Banje Koviljače. Rekao je: “ Znam da ćete ih naučiti tehnike, dobro. Prvo što očekujem od vas i šta želim je da tu posvećenost, tu strast u radu ,tu ljubav I pozitivnu energiju usadite u njih. Da ih prosto time inficirate”. Na ovome sam izuzetno radio I sa svojih petoro kolega koji su zaposleni u wellnessu “ Kraljevih čardaka spa”. Pored toga mi je vrlo važno da žive poštovanje i ljubav prema čoveku.Da ne pristupaju nikome samo kao spoju mišića, krvnih sudova, nerava, zglobova već svakog trenutka budu svesni da je ispred njih ispisana knjiga života. A u svakoj od njih ispisane i ispisane strane. Pune i lepote, sreće, snova, sigurnosti, jakosti ali I onog drugog. i upravo svaki pasus ostavlja trag na telu, u svakoj ćeliji. Da žive dušom,ovom našom toplom i širokom , da budu pravi domaćini i puni postovanja I zahvalnosti za ukazano poverenje koje im gost daruje. Tehnike je najlakše naučiti. Sve napred navedeno čini da žive umetnost vajanja uma-duše i tela što i jeste masaža kao put do središta duše. Zamolio sam ih I da ne prestaju sa učenjem i radom na sebi i iznad svega da ostanu dobri ljudi,što je najvažnije, a oni to jesu. I to me čini posebno srećnim i zahvalnim za poverenje koje su mi ukazali.

Posebno treba istaći jedinstveni u regionu, zaštićeni wellness brend ritual Kraljevih čardaka – PETI ELEMENT KRALJEVIH ČARDAKA. On je posebno putovanje do središta sebe..do najudaljenijih kutaka svoga mikrouniverzuma. Povezao sam elemente zvučne ,vibroterapije tibetanske posude. Odabrao sam onu koja vibrira zvuk ljubavi- one kosmičke, božanske. Da,bas posebno za grudni energetski centar.. Odlučio sam se za izuzetnog Petera Hessa, svetskog autoriteta iz ove oblasti I njegovu posudu, izradjenu od 12 plemenitih metala. Prvi put sam povezao masažu vibracijom tibetanske posude, njen zvuk i eho koji se ušuškavaju u svaku ćeliju tela  sa masažom svećom Wellness Akademije Pedja Filipović. U ponudi su tri- meditacija, peti element, crni biber. Potpuno prirodne, sa čistim eteričnim uljima  imaju svoju autentičnu aromaterapeutsku vibraciju. I naravno, masaža kao umetnost, sa rafiniranim , slojevitim, širokim hvatovima…vajanje, ples, oslikavanje… I zelim da podelim srecu i sa vama- ova kombinacija zvukoterapije,masaže, aromaterapije, joga disanja prvi put se radja u našoj zemlji. I to u Kraljevim čardacima.

Kako muzikoterapija, vibroterapija i masaža tibetanskom posudom pomažu našem organizmu?

S obzirom na činjenicu da je sve oko nas i u nama vibracija, tibetanska posuda svojim zvukom i titrajima ususkava se u naš univerzum. Zvuk naše posude je na posebnoj frekvenciji srčanog segmenta ali i svih ostalih energetskih centara u telu. Pored toga što terapeut postavlja posudu na odabrane delove tela i na njima proizvodi zvuk I vibraciju , u odredjenim segmentima masaže kreće se preko energetskih meridijana celog tela I masira vibracijom. Kombinuje je sa dubokom masažom rukama i svećom. S obzirom na to da je najveći deo tela satkan od vode vibracija posude balansira protok limfe, a poznato je da je limfa materijalizacija naših emocija. I meditativni i antistres efekti dolaze do punog izražaja.

Vredno je napomenuti da vibrotearpija i muzikoterapija imaju značajno mesto u terapeutskim procedurama mnogih problema i oboljenja ali  PETI ELEMENT KRALJEVIH ČARDAKA  sam iskreirao  kao program koji daje doprinos čuvanju zdravlja, negovanju svoga trojstva. Kao put za odagnavanje napetosti, čišćenje zapisa turbulentne svakodnevnice,življenja ljubavi, poliranje zvezda svojih sazveždja mikrouniverzuma, sa porukom – Spoznaj samoga sebe!

Emisija BUĐENJE SA JULIJOM

Emisija BUĐENJE SA JULIJOM

TV SONCEMakedonija Emisija BUĐENJE SA JULIJOM i divan, inspirativan, jako slojevit i iskren intervju našeg Peđe.

Sertifikat za MASSAGE WELLNESS & BEAUTY EDUCATION

Sertifikat za MASSAGE WELLNESS & BEAUTY EDUCATION

Svetska akreditacija za Wellness Akademy Peđa Filipović i sertifikat za MASSAGE WELLNESS & BEAUTY EDUCATION uručeni su od strane SPA WELLNESS & BEAUTY COSMETOLOGY ASSOCIATION WORLDWIDE za nastupajući period od 13.04.2024. do 13.04.2026.

Novi ciklus predavanja uskoro kreće. Upis je u toku!

Novi ciklus predavanja uskoro kreće. Upis je u toku!

BEOGRAD - ŠKOLA MASAŽE PROFESSIONAL Resavska 78 Novi ciklus predavanja uskoro kreće. Upis je u toku! PRVI modul - KLASIČNA ANTISTRES MASAŽA počinje 27. Aprila u 8 sati. Nastava će se odvijati u terminu od 8 do 12 sati. Kalendar predavanja: 27. i 28. April 11. i 12....