Na 2. kongresu fizioterapeuta Crne Gore, Pedja Filipović je održao radionicu i predstavio direktnu japansku moksibustiju

U nedelju, 8. oktobra 2017. na 2. kongresu fizioterapeuta Crne Gore, Pedja Filipović je održao radionicu i predstavio direktnu japansku moksibustiju i njenu primenu u radu fizoterapeuta.

Ovaj najveći stručni skup fizioterapeuta u Crnoj Gori okupio je značajan broj fizioterapeuta iz Crne Gore, okruženja i Evrope – oko 200. Na Kongresu su predstavljeni noviteti iz oblasti fizikalne terapije u smislu novih tehnologija i proširenog djelokruga rada fizioterapeuta. Učesnici 2. Kongresa su imali jedinstvenu priliku da osjete, primijene i čuju informacije o novim konceptima u rehabilitaciji pacijenata. Učešće su imati i Laila Holgersen, osoba koja je među prvima koristila usluge fizioterapeuta kada je počeo program rehabilitacije pacijenata iz Norveške u Institutu Igalo prije 40 godina i ovom prilikom je prenijela iskustvo i razloge zašto redovno, i dan danas, dolazi u Institut Igalo na rehabilitaciju. Učešće na 2. Kongresu je imao i ljekar Draško Vuković, ortopedski hirurg koji je predstavio iskustva sa novim načinom liječenja u Podgorici, a riječ je o IDD konceptu u tretmanu diskus hernije.

Prisustvovali su pozvani predavači:

Sarah Bazin, Ujedinjeno Kraljevstvo, predsjednica Evropskog regiona Svjetske konfederacije za fizikalnu terapiju (ER-WCPT), David Gorria, Španija, Generalni sekretar ER-WCPT-a, Božidar Gardašević, Norveška, Primjena terapije sa iglama kod hroničnih bolova, Werner Wimmeroth, Njemačka, Primjena tehnike PNF-a u rehabilitaciji šake, ramena i hoda, Christoph Stumpf, Njemačka, Zensegrity – novi pristup u fizioterapiji, Alen Lilić, Slovenija, Funkcionalna elektromagnetna stimulacija u fizioterapiji, Aleksandra Azman, Italija, Primjena kineziotejpinga kod menstrualnog bola, Predrag Peđa Filipović, Srbija, Direktna japanska moksibustija i njena primena i kombinatorika sa manuelnim terapijama i fizikalnim procedurama i Zoran Filipović, Hrvatska, Prednosti i primjena dijagnostičkog ultrazvuka mišićno koštanog sastava u fizikalnoj terapiji; a takođe najavljujemo i fizioterapeute kojima je Kongresni odbor odobrio radove za usmene prezentacije: Jasmina Krivokuća, Srbija, Vesna Samardžić, Crna Gora, Ranka Ogurlić, Crna Gora, Katarina Ivanković, Hrvatska, Tamara Stratorska, Makedonija, Nina Lačanski, Srbija, Mirjana Radivojević, Srbija, Mirjana Berković – Šubić, Hrvatska, Jelena Trivić, Republika Srpska, BiH, Blaže Arsov, Makedonija, Kata Jurić – Abramović, Hrvatska, Krsto Kovačević, Crna Gora, Danica Gjurovska, Makedonija, Ivana Trbojević, Srbija, Nikodin Veljanoski, Makedonija, Bojan Kraljević, Crna Gora i Bojana Lukač, Republika Srpska, BiH. Fizioterapeuti kojima je Kongresni odbor odobrio radove za poster prezentacije su: Dijana Gajić, Republika Srpska, BiH, Maja Ulk, Makedonija, Olgica Stojkovski, Makedonija, Suzana Miletić, Srbija i Snežana Lazarevska, Makedonija.

Emisija BUĐENJE SA JULIJOM

Emisija BUĐENJE SA JULIJOM

TV SONCEMakedonija Emisija BUĐENJE SA JULIJOM i divan, inspirativan, jako slojevit i iskren intervju našeg Peđe.

Sertifikat za MASSAGE WELLNESS & BEAUTY EDUCATION

Sertifikat za MASSAGE WELLNESS & BEAUTY EDUCATION

Svetska akreditacija za Wellness Akademy Peđa Filipović i sertifikat za MASSAGE WELLNESS & BEAUTY EDUCATION uručeni su od strane SPA WELLNESS & BEAUTY COSMETOLOGY ASSOCIATION WORLDWIDE za nastupajući period od 13.04.2024. do 13.04.2026.

Novi ciklus predavanja uskoro kreće. Upis je u toku!

Novi ciklus predavanja uskoro kreće. Upis je u toku!

BEOGRAD - ŠKOLA MASAŽE PROFESSIONAL Resavska 78 Novi ciklus predavanja uskoro kreće. Upis je u toku! PRVI modul - KLASIČNA ANTISTRES MASAŽA počinje 27. Aprila u 8 sati. Nastava će se odvijati u terminu od 8 do 12 sati. Kalendar predavanja: 27. i 28. April 11. i 12....